Nisan ayı için iddia edilen sigara  zammına dair haberler geldi. Zam  haberlerinin sadece sigara için geçerli olmadığı aynı zamanda alkol fiyatlarında da artışın meydana geleceğe açıklandı. Nisan ayı için beklenen sigara zammına ek olarak bir de alkol fiyatlarının artışı gündeme geldi.

Türkiye  Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş konuya dair şu açıklamalarda bulundu; ‘’Maalesef görüyoruz ki iki ayda bir zam geçişi oluyor. Hatta önümüzdeki bir iki haftalık süreçte yine yüksek oranda büyük bir zam geçişi var.’’ Yapılan bu açıklamaların ardından sigara ve alkole ne kadar zam geleceğine dair araştırmalar başladı.

NORMALEDE ALTI AYDA BİR ZAM OLURDU

Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Adayı ve Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, Gazete Duvar’ın Youtube kanalındaki yayına katıldı. Önümüzdeki bir iki haftalık süreçte büyük bir zammın olacağını açıklayan Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, açıklamalarına şu şekilde devam etti; ‘’Normalde koli içkilere ve tütün mamullerine altı ayda bir ÖTV oranında zam geçişi olurdu. Maalesef görüyoruz ki iki ayda bir zam geçişi oluyor. Hatta önümüzdeki bir iki haftalık süreçte yine yüksek oranda bir zam geçişim var. Vatandaşın alım gücü zaten yok. Vatandaş şu anda tamamen klasik bir cümle olacak ama kimyager olduk diyor. Artık vatandaş evde kendisi yapmaya başladı. Bu durumlar artık ölümlerle sonuçlanabiliyor.’’

‘VATANDAŞ KAÇAĞA İTİLMEMELİ’

Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş konuşmalarına şu ifadeleri ile devam etti; ‘’Vatandaşta şöyle bir bilinç olması gerekiyor; geçen yıl Kıbrıs’ta alkol fiyatlarında yüksek oranlı zam geçişi oldu. Kıbrıs’ta halk gitti hükümet binasının önünde eylem yaptı. Bizim yaşam tarzımıza müdahale edemezsiniz bu zamlar çok yüksek dediler. O zamlar geri çekildi. Artık müşterilerimizden şunları görebiliyoruz, bizden meyve suyu alıyor buz alıyor. Biliyoruz ki evde bir şey yapacak. Bunu anlatmaya çalışıyoruz ama vatandaş da diyor ki başka şansım yok. Vatandaşın sağlığını da düşünmek zorundadır devlet, hükümetler, iktidarlar. Vatandaşı kaçağa gitmemeli.’’

İŞSİZLİK ARTTI

Alkollü içki satan işletmelerde maliyet artışları nedeniyle işten çıkarmaların da arttığını söyleyen Özgür Aybaş; ‘’Kafe ve bar işletmelerinde çalışan binlerce personel var. Maliyetler yükseldiği için personel azaltmaya gidiyorlar. Komisi, garsonu, valesi birçok kesimi etkiliyor. Bu ideolojik vergilendirme sistemi bu işi yapan meslek gruplarını çok yüksek oranda etkilemiştir.’’ dedi.

Bir yanıt yazın