Resmi Gazete’de yayımlanan yeni tebliğ kapsamında 2023 yılında ödenecek olan para cezaları zamlandı. Cep telefonu sahiplerini ilgilendiren arabada cep telefonuyla konuşmanın cezası dudak uçuklattı.

Resmi Gazete’de 81 il için yeni karar duyuruldu! Cep telefonu olanlar bunu yaparsa 951 TL para cezası ödeyecek – Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren 2023 yılında geçerli para cezaları için Resmi Gazete ile yayımlanan tebliğ sonrasında rakamlar kesinleşmiş oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan tebliğ ile 2023 yılı yeniden değerleme oranı açıklanmıştı.

Söz konusu rakam milyonlarca kişiyi ilgilendiren pek çok cezanın da parasal olarak arttırılmasına neden oldu. Tüm araç ve ehliyet sahiplerini ilgilendiren yeni uygulama kapsamında 2023 yılında uygulanacak yeni parasal cezalar ve limitler belirlenmiş oldu. Resmi Gazete ile yayımlanan tebliğ kapsamında cep telefonu ile arabada konuşmanın cezası da rekor oranda arttı.

ARAÇ SÜRERKEN CEP TELEFONU KULLANMANIN PARA CEZASI NE KADAR, KAÇ TL?

2023 yılında uygulanacak para cezaları peş peşe açıklanırken araba sürerken cep telefonu kullanmanın para cezası da belli oldu. Yeniden değerleme oranı üzerinden rekor zam gören cep telefonu ile konuşma cezası 951 TL’ye yükseldi.

Bir yanıt yazın