Saat 23.00 sıralarında lüks otomobil ile Mezitli ilçesi Tece Mahallesi’ndeki polisevinin önüne gelen kimliği belirsiz kişiler, uzun namlulu silahlarla nizamiyedeki polislere ateş açtı. Polislerin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Patlama ve silah sesleri bölgede endişe yaratırken, açılan ilk ateş sırasında polisevi önünde nöbet tutan 2 polis yaralandı. Çatışmanın ardından teröristler, yanlarında getirdikleri bomba yüklü başka bir aracı patlatıp, bölgeden kaçtı.

BİR TERÖRİST SİLAHIYLA YAKALANDI

Kısa sürede bölgeye çok sayıda polis ekipleri ile sağlık görevlileri sevk edildi. Teröristleri takip eden polis ekipleri, bir teröristi uzun namlulu silahla birlikte yakalarken, arkalarında bıraktıkları çanta içindeki bomba düzeneği bulundu. Bombalı çanta güvenlik güçlerince kontrollü olarak patlatıldı. Çatışmada yaralanan iki polis ise olay yerine gelen sağlık ekibinin ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı

BAKAN SOYLU: 1 POLİSİMİZ ŞEHİT OLDU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mezitli ilçesindeki polis evine yönelik saldırının ardından Mersin’e gitti.

Bakan Soylu, “Saldırıda bir polisimiz şehit oldu. Yaralanan 2 kadın terörist kendini patlattı. Teröristlerden birinin kimliğini büyük ölçüde belriledik. 2 teröristin de kırsaldan geldiği tahmin ediliyor” dedi.

Bir yanıt yazın