KİLİS’TE 2 DEAŞ TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUBU YAKALANDI
Kilis İl Jandarma Komutanlığı tarafından icra edilen istihbari çalışmalar neticesinde, Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Organize Suçlar Soruşturma Bürosu koordinesinde yürütülen çalışmalarda; Suriye’den yasa dışı yollarla ülkemize gelerek DEAŞ silahlı terör örgütü adına faaliyet yürüttüğü tespit edilen (1)’i Konya ve (1)’i Kilis ilinde yakalanan *(2) DEAŞ Terör örgütü şüphelisi* gözaltına alındı.
Bahse konu şüphelilerden Konya ilinde yakalanan *C.A.* isimli DEAŞ terör örgütü üyesinin;
2013-2016 yılları arasında sözde DEAŞ silahlı terör örgütü adına finansman sorumlusu olarak üst düzey örgüt yöneticiliği görevini icra ettiği.
Emrinde *100* civarında terör örgütü mensubunun olduğu,
El Yapımı Patlayıcı ve Silah yapımında uzman olduğu yönünde bilgiler elde edilmiştir.
Kilis İl Jandarma Komutanlığı’nca tamamlanan soruşturma neticesinde şüpheliler Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edilmiş olup *C.A.* isimli şüpheli adli makamlarca *tutuklanarak Kilis L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiş*, *M.E.C.* isimli şüpheli ise mahkemece *adli kontrol şartıyla* serbest bırakılmıştır.
Kilis İl Jandarma Komutanlığının her türlü yasadışı terör örgütü ile mücadele etmeye yılmadan azim ve kararlılıkla aralıksız devam edeceği bildirildi.

Bir yanıt yazın