Gız ve SENED organizasyonun dağıttığı post cihazlarından çekilen  kredi kartı bilgileri Almanya’ya mı aktarılıyor

Gız ve SENED organizasyonun dağıttığı post cihazlarından çekilen  kredi kartı bilgileri Almanya’ya mı aktarılıyor

Alman GIZ ve SENED organizasyon tarafından Suriyeli iş yeri açanlara post cihazı verildi.  Gaziantep, Kilis ve Mersin illerine dağıtılan 350 post cihazından işlem yapanların bilgileri Almanya’ya mı aktarılıyor.

Hafta içi İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan TBMM’de yaptığı konuşmada, Alman Gız kuruluşu ve SENED organizasyon tarafından Suriyeliler işletmelerini kayıt altına almaları karşılığında 25 bin liraya kadar hibe desteği veriliyor. Dernek yardımları işe başla kaydıyla 2 bin lira yemek ve kira yardımıyla 25 bin liraya kadar çıktığını açıklamıştı.

Kilishaber  yapılan açıklamasının izini sürdü.

Merkezi Gaziantep’te bulunan SENED organizasyon, Alman Federal Economik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) tarafından finanse edilen ve SENED ile işbirliği içinde Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) tarafından uygulanan “Ekonomik Beklentilerin Teşviki” programı çerçevesinde faaliyet gösteren RUHSAT projesi  hazırladı. Hazırlanan proje ile Adana, Mersin Gaziantep ve Kilis’te 01.10.2020 tarihinden 30.09.2021 tarihine kadar bir yıl içinde artırabilecek şekilde 350 Yazar Kasa alımı yaptı

20’den fazla banka ile çalışabilme ve ve 4 yemek kartı okuma özelliği aranan Kasım 2020 yılında ihaleye çıkılan post aynı zamanda yazar kasa listesindeki. Şartnameye konulan özellik (Sektöre özel yazılım uygulamalarına entegrasyonu cihazın üzerinde yapılabilmesi gerekir) ibaresi dikkat çekti.

GAZİANTEP, KİLİS ADANA VE MERSİN’DE KULLANILAN POST CİHAZLARINDAN ALINAN BİLGİLER ALMANYA’YA MI? AKIYOR.

Almanya’nın GIZ kuruluşu ve SENED organizasyon tarafından Suriyeli işyeri açanlara post cihazı dağıtıldı. Kilis Gaziantep, Adana ve Mersin gibi illerde ilk etapta kullanılmaya başlanılan post cihazlarından işlem yapanların kart bilgileri sektöre özel bir sistemde toplanıyor. Burada toplanan bilgilerin ise Alman GIZ kuruluşu tarafından Alman’ya ya aktarıldığı iddia edildi.

 

Bir yanıt yazın