3 Mart Cuma günü Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe giren EYT düzenlemesinin ardından milyonlarca kişi, emeklilik başvurularını gerçekleştirmek için Sosyal Güvenlik Kurumu binalarına koştu. Mart ayı boyunca Sosyal Güvenlik Kurumu binalarında büyük bir yoğunluk yaşandı.

Emeklilik başvurusunu mart ayında yapan EYT’lilere nisan ayında farklı ödemeler yapılacak. Mart ayında emeklilik başvurusu yapılması ile nisan ayında ilk emekli maaşının alınmasına hak kazanan EYT’liler aynı zamanda, nisan ayındaki Ramazan Bayramı ikramiyesinden de yararlanabilecek. Bu fırsatı kaçırmak istemeyen binlerce kişi başvurularını mart ayı içerisinde gerçekleştirdi.

7 NİSAN’DA MAAŞ ÖDEMELERİ BAŞLAYACAK

Mart ayında EYT düzenlemesi kapsamında emeklilik başvurusunu gerçekleştiren kişilerin ilk emekli maaşları, 17 Nisan günü itibari ile ödenmeye başlanacak. SSK kapsamında emekli olan kişiler için ödeme takvimi 17 Nisan günü başlayacak ve 26 Nisan’a kadar devam edecek. Bağ-kur kapsamında emekli olanlar ise ödemelerini, 25 Nisan 2023 ile 28 Nisan 2023 tarihleri arasında alabilecek. Konuya dair aktarılan bilgilerde, yaşanan yoğunluk nedeni ile emekli bağlama işlemi gerçekleşmemiş olan EYT’lilerin herhangi bir hak kaybına uğramayacağı ve maaş ödemelerinin mayıs ayında yapılacağında altı çizildi.

BANKA PROMOSYONLARIDA NİSAN AYINDA ÖDENECEK

EYT düzenlemesi kapsamında emekli olmaya hak kazanan kişiler, emeklilik başvurularını mart ayı içerisinde gerçekleştirdi ise nisan ayında; ilk emekli maaşını, Ramazan Bayramı ikramiyesini ve bankalar tarafından emeklilere özel olarak ödenen nakit promosyonlarını almaya hak kazanacak. Aynı zamanda, aktif olarak çalışan ve EYT ile emekli olan kişiler iş yerlerinden tazminat ödemlerini de alacak. Nisan ayı bu kapsamda EYT’liler için oldukça bereketli bir ay olacak. Başvurularını nisan ayına bırakan EYT’liler ise ilk bayram ikramiyesini Kurban Bayramı’nda almaya hak kazanacak. Geçtiğimiz günlerde arttırılan en düşük emekli maaşı oranı, EYT’liler için de geçerli olacak. Aynı zamanda EYT’liler de 1.100 TL’den 2 bin TL’ye yükseltilen bayram ikramiyesini de güncel tutardan alabilece

Bir yanıt yazın