Terör örgütü mensubu bombacı evini bomba imalathanesine çevirmiş

Mersin’in merkez Yenişehir ilçesinde yer alan her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği Forum AVM yakınında bulunan boş bir alanda patlatılan ses bombası ile ilgili polisin yaptığı çalışmalarda yakalanan 6 zanlı adliyeye çıkartıldı.

Mersin’de bir alışveriş mağazası yakınlarında meydana gelen patlama olayıyla ilgili olarak gözaltına alınan 6 zanlı adliyeye sevk edildi. Zanlılarla birlikte ele geçirilen patlayıcının son derece güçlü olduğu ifade edildi.

Merkez Yenişehir ilçesinde Güvenevler Mahallesi 20. Cadde üzerindeki Forum AVM karşında bulunan boş bir arazide bir süre önce meydana gelen patlamanın ardından İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Ekipleri çalışma başlattı. Detaylı yapılan çalışmaların ardından polis patlamayla ilgisinin olduğunu düşündüğü 6 şüpheliyi tespit etti. Kimlikleri belirlenen zanlıların evlerinde ve iş yerlerinde yapılan aramalarda patlayıcı madde (RDX – PETN), düzenek haline getirmek için elektronik materyaller ve çok sayıda dijital malzeme ele geçirildi. Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlıların mensubu olduğu örgüt ise açıklanmadı.

BİR KİŞİ YARALANMIŞTI

20 gün önce meydana gelen ve zaman ayarlı ses bombasından kaynaklandığı tespit edilen patlamada yoldan geçen 19 yaşındaki M.D hafif şekilde yaralanmıştı. Çevrede büyük korku ve panik yaratan patlamanın ardından İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne olay yerinde incelemelerde bulunup zanlıların kısa sürede yakalanacağını dile getirmişti.

Bir yanıt yazın