Siber dünyada iyi bir güvenlik anlayışı, kimlik dolandırıcılığı ve maddi kayıp riskinin azalması anlamına geliyor. Bu dolandırıcılıkların maliyeti, 2020 yılında 56 milyar dolara ulaştı ve dolandırıcılıkların çoğu çevrimiçi ortamda gerçekleşti.

ABD Kimlik Hırsızlığı Bilgi Merkezi’nin verilerine göre, ABD’deki kimlik hırsızlığı kurbanlarının üçte biri dolandırıcılık nedeniyle yiyecek almak veya faturalarını ödemek için yeterince paralarının olmadığını belirtiyor. 2022’de siber hijyenin artırılması gerektiğini vurgulayan siber güvenlik kuruluşu ESET uzmanları, dolandırıcıların tuzağına düşmemek için siber güvenlikle ilgili değiştirilmesi gereken 10 kötü alışkanlığı belirledi. İşte o alışkanlıklar:

1- Güncel olmayan yazılım kullanmak

Bilgisayarınızdaki ve cihazlarınızdaki işletim sistemlerinin, tarayıcıların ve diğer yazılımların güvenlik açıkları, siber suçluların saldırabileceği en iyi yerlerdir. Otomatik güncelleme işlevini etkinleştirdiğinizde ve istendiğinde güncellemeyi onayladığınızda, bu konu günlük hayatınızı çok fazla engellemez.

 

Bir yanıt yazın