Terör örgütü mensubu olduğu belirlenen iki kişi yakalandı. Yakalanan örgüt mensuplarının Münbiç Asayiş Genel Müsteşarı ile medya koordinatörlüğü ve silahlı asayiş biriminde faaliyet yürüttükleri saptandı.

Mersin’de jandarmanın yaptığı operasyonda, Suriye’de PKK/PYD silahlı terör örgütünün sözde Münbiç Asayiş Genel Müsteşarı ile medya koordinatörlüğü ve silahlı asayiş biriminde faaliyet yürüten iki kişi yakalandı.

Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanlığı ve Mersin İl Jandarma Komutanlığı TEM Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK/PYD silahlı terör örgütünün faaliyetlerinin engellenmesi ve deşifre edilmesine yönelik yaptıkları çalışmalarda önemli bir operasyona imza attı. Suriye’de örgütün sözde Münbiç Asayiş Genel Müsteşarı ile Münbiç medya koordinatörlüğü ve silahlı biriminde faaliyet yürüten kişinin illegal yollardan Türkiye’ye giriş yaparak, Mersin’e geldiğini tespit etti.

Jandarma ekiplerince şüphelileri yakalamak için Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde başlatılan operasyonda, örgüt mensuplarının kaldığı adres tespit edilerek yapılan baskında iki şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Evde yapılan aramada çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

 

Yakalanan iki örgüt mensubu ile ilgili işlemler devam ediyor.

Bir yanıt yazın