TEKEL SUMA'NIN YERİNE 1000 KİŞİLİK EĞİTİM KAMPÜSÜ YAPILACAKTI HAYAL Mİ? OLDU

Kilis’te yıllardır şehir merkezinin içinde kalan tekel suma fabrikasının yerine bin kişilik eğitim kampüsü yapılması için Tosyalı holding tarafından satın alındı.

11 Ocak 2020 tarihinde Amerikan Mey şirketinden satın alınan tekel suma fabrikası 50 bin metre kare arazi üzerinde bulunuyor. yerine dünya standartlarında 1000 kişilik eğitim kampüsü yapılacağı duyuruldu.

ÜZERİNDEN 13 AY GEÇTİ

Tekel suma fabrikasının satın alınmasının üzerinden tam 13 ay geçti. dev eğitim kampüsü yapılacağı söylenen tekel suma fabrikasına bir çivi dahi çakılmayı bırakın içindeki binalar dahi halen olduğu gibi duruyor. Dev eğitim kampüsünün yapılmasının ise ne zaman başlanacağına dair yetkililer bir açıklama yapılmadı. 100 kişilik Dünya standartlarında yapılaması planlanan dev eğitim kampüsü yoksa hayal mi? oldu

11 OCAK 2020 TARİHİNDE YAPILAN İŞTE O AÇIKLAMA

Kilis’teki eski Tekel Suma Fabrikası’nı satın alan Tosyalı Holding, yapıyı dev bir eğitim kampüsüne dönüştürmek için çalışmalara başladı.

Tosyalı Holding’in eğitime katkı sunduğu en yeni adres Kilis oldu. Türkiye’nin dört bir yanında bugüne kadar onlarca eğitim yatırımını üstlenen ve Milli Eğitim Bakanlığı’na devreden Tosyalı, şimdi de Kilis’in merkezindeki eski Tekel Suma Fabrikası’nı satın aldı ve dünya standartlarında bir eğitim kampüsüne dönüştürülmesi için düğmeye bastı.

“Tosyalı Eğitim Kampüsü” için 11 Ocak’ta Kilis’te düzenlenen imza törenine, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kilis Valisi Recep Soytürk, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı katıldı. 50 bin dönümü aşkın arazide konumlanacak kampüs şehrin ve bölgenin en büyük eğitim projeleri arasında yerini alırken, 1000’e yakın öğrenciye dünya standartlarında eğitim sunacak.

Bir yanıt yazın