Suriye’ye 5’nci kara harekatı için eller tetikte bekliyor

 

Suriye’ye 5’nci kara harekatı için eller tetikte bekliyor İstiklal caddesindeki terör örgütü YPG/PKK tarafından düzenlenen bombalı saldırının ardından başlatılan Penöe Kılıç harekatında 89 hedef  imha edilmişti  Beyaz saray’dan akşam saatlerinde yapılan açıklamada, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü John Kirby, “Türkiye, güney bölgesinde terör tehdidiyle karşı karşıya kalmaya devam ediyor ve kendini savunma hakkına sahip” denilmesinin ardından Suriye’nin kuzeyindeki Tel Rıfaat bölgesinden Azez, Mera ve kilis Öncüpınar sınır kapısı bölgelerine roket ve havanla saldırı gerçekleştirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye,  Suriye Milli Ordusu (SMO)’da hazırlıklarını yaparak Telrıfaat için her an kara harekatının başlamasının an mesele olduğu TSK’NİN ise Fırtına obüsleri ile SİHA’larla bölgeler hedefler tek tek imha edildiği bildirildi.

SİVİLLER GÜVENLİ BÖLGELERE KAÇTI

Türkiye’nin Suriye’nin Kuzeyindeki Telrıfaat bölgesine kara harekatını başlatacağının duyurulmasının ardından sivil halk köyleri boşalttı. Telrıfaat kent merkezinden de kaçışlar sürüyor.

Bir yanıt yazın