Milletvekili Dal’dan Polateli Şahinbey OSB ile İlgili Açıklama

Kilis Polateli – Şahinbey OSB ile ilgili yerel basında çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Yalan bilgilerle halkımızın kafasını karıştırmaya çalışan zihniyet kendini gündemde tutmak için her türlü palavraya başvurmaya devam etmektedir. Bunların yalanlarını ortaya çıkaracak güç ve kudreti halkımızın bize verdiği destekten alıyoruz.

AK Parti kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal yaptığı açıklamada, 18 Mart 2013’te ilk başvurusu yapılan Kilis Polateli – Şahinbey OSB ile ilgili Bilgilendirme raporu, Yer Tespiti, Hazineye ait arazilerin ve Mera arazilerinin işlemleri, Jeolojik gözlem etüdü, ÇED raporu, Zemin Etüdü çalışmaları tamamlanmıştır. 4 Aralık 2020’de Alt yapı çizim ihalesi yapılmıştır. Şubat ayı içerisinde talep eden fabrikalara arsa verilmesi aşamasına gelinecektir. Alt yapı çalışmalarının çok yakın bir zamanda başlayacağı Polateli-Şahinbey OSB’de fabrika inşaatlarının başlaması için de bir engel kalmayacak ve alt yapı çalışmaları yapılırken fabrikalar da inşaatlarına başlayabilecektir.

Kilis ilimize ve bölgemize istihdam olarak tarihin en büyük katkısını yapacak olan OSB’de üretim yapacak, ihracat yapacak fabrikaları düşündüğümüz zaman çok heycanlanıyoruz.

Bu işin muhatabı Kilis Valiliği ve Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığıdır. Bizler ise Ankara’da bu yatırımların ilimize aktarılması ve hızlandırılması için bakanlıkların kapısını aşındırmaktayız. Halkımızdan isteğim muhatabından duymadıkları haberlere itibar etmemeleri olacaktır dedi.

Bir yanıt yazın