KİLİS'TE SINIR KAPISINDA EĞİTİM İÇİN NAKLİYECEİLERDEN TOPLANAN PARALAR NOLDU

Kilis Valiliği tarafından Kilis eğitim sanat kültür araştırma KESKAD derneği kurularak Öncüpınar sınır kapısı ile Çobanbey sınır kapısından çıkış yapmak isteyen her tırdan 31 TL derneğe yardım parası kesiliyor. Tırtakip.com adresinden sıra alan tır şirketleri aldıkları sıra başına kredi kartıyla 30.79 krş ödeme yaparak direk Kilis Eğitim Sanat Kültür Derneği adı hesabına para aktarmak zorunda kalıyorlar.

DERNEĞİN YÖNETİM YERİ YİNE AYNI ADRES ÇIKTI

Daha önce Habererk’in gündeme getirdiği “Kilis’ten Suriye’ye hayali şeker ihracatı mı? yapılıyor” başlıklı haberde şirketin adresi Kilis İl Özel İdaresi binası gösterilmişti. Kilis Valiliği tarafından kurulan derneğin adresi de Kilis Özel İdaresi gösterilmiş.

DERNEKLE İLGİLİ HİÇBİR FAALİYET VE HABER YAPILMAMIŞ

Kilis Valiliği tarafından kurulan KESKAD derneği ile ilgili Kilis’te hiçbir faaliyet, etkinlik ve haber yapılmadığı gibi arama motorlarında bulunmadığı ortaya çıktı. Sadece sosyal medya Twitter hesabının açıldığı. Ve buradan bile dernek adına yardım toplandığı ortaya çıktı.

VALİLİK EĞİTİME HARCAYACAĞIZ OKUL YAPACAĞIZ DEMİŞTİ

Daha önce ulusal medyada gündeme getirdiğimiz dernek adı altında vurgun mu? Yapılıyor başlıklı haberimizin ardından Kilis Valisi Recep Soytürk yerel medyanın sorması üzerine şuan derneğimizde 4 Milyon lira birikti bu parayı eğitime ve okul yapımına harcağız diye cevap vermişti.

KİLİS’TE HAYIRSEVERLER OKUL YAPTIRIYOR

Özellikle Son 2 yıl içinde hayır sever iş adamları tarafından eğitime büyük katkı sağlıyorlar Şehir merkezinde okul yaptırıyorlar. İnşaatlar hızla devam ediyor.

KESKAD’ TOPLANAN PARALAR NOLDU

Günlük Öncüpınar ve Çobanbey sınır kapısından 70’in üzerinde nakliye firmalarına ait tır çıkış yapıyor.  Yaklaşık 31 liradan hesaplandığında 2,170 lira para ediyor.  Ayda 65 bin 100 lira eder. Yılda ise 781 bin 200 lira ortalama .  Kilis eğitim sanat kültür araştırma KESKAD derneği adı altında toplanan paralar noldu. nereye harcanıyor kesin olarak bilen kimse yoktur

Bir yanıt yazın