Kadın doktoru 7 yıldır taciz eden sanık hakkında dava açıldı!

Kilis Cumhuriyet Başsavcılığınca doktor Hacer D’yi 7 yıldır taciz ettiği iddiasıyla yürütülen soruşturma tamamlandı. Sanık Cebrail Can K. hakkında, “hukuka aykırı kişisel verileri  kaydetmek”, “tehdit”, “cinsel taciz”, “hakaret”, “şantaj” ve “kişilerin huzur ve  sükununu bozma” suçlarından toplam 3 yıldan 20 yıl 6 aya kadar hapis cezası  talebiyle hazırlanan iddianame, Kilis 3. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, sanık tarafından müşteki Hacer D’ye gönderilen “hakaret”,  “şantaj” ve “cinsel taciz” içerikli mesajlara yer verildi.

Sanığın ifadesi alınması esnasında gergin olması, sorulara net cevap  verememesi ve psikolojisinin bozuk olduğunu belirtmesi üzerine, akıl dengesinin  yerinde olup olmaması hususunda rapor istendiği belirtilen iddianamede, Adana Dr.  Erkem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesince sanığa “atipik psikoz” tanısı  konulduğu ve cezai ehliyetinin olmadığı yönünde rapor hazırlandığı kaydedildi.

Kadın doktoru 7 yıldır taciz eden sanık hakkında dava açıldı

İddianamede savunmasına yer verilen sanık, 40 telefon hattı  kullandığını ve Hacer D’ye atılan mesajları kendisinin gönderdiğini kabullendi  ancak müştekiye zarar vermeyi düşünmediğini öne sürerek suçlamaları reddetti.

Hacer D. ise 7 yıldır sanığın kendisini taciz ettiğini, psikolojisinin  bozulduğunu ve artık dayanacak gücünün kalmadığını belirtti.

İddianamede, şu ifadeler yer aldı:

“Tüm dosya kapsamı birlikte değerlendirildiğinde, sanığın müştekiye  yönelik farklı zaman dilimlerinde gönderdiği mesajlar ile cinsel tacizde  bulunduğu, suç işleme kararıyla değişik zamanlarda aynı kişiye karşı aynı suçun  birden fazla kez işlendiği anlaşıldığından zincirleme şekilde şantaj, hakaret,  tehdit ve cinsel taciz suçunu işlediği anlaşılmıştır. Yine sanığın bazı internet  siteleri aracılığıyla, müştekinin WhatsApp uygulamasında kaç dakika “çevrim içi”  veya “çevrim dışı” olduğu, kaç dakika konuştuğu şeklinde bilgiler elde ettiğini  ve bu nedenle ‘kişisel verilerin kaydedilmesi’ suçunu işlediği anlaşılmıştır.”

İddianamede, sanık hakkında akli dengesi yerinde olmadığı gerekçesiyle  ceza verilmesine yer olmadığına dair karar verilmesi halinde ise sanık için  güvenlik tedbiri uygulanması talep edildi.

Bir yanıt yazın