6 İli kapsayan hayvan hırsızlığı operasyonu!

Hatay İl Jandarma Komutanlığı tarafından Gaziantep-Osmaniye-Kilis ve Adana illerini de kapsayan faili meçhul hayvan hırsızlığı olaylarını aydınlatarak 5 ilde yapılan operasyonla yakalanan 9 şüpheliden, 6’ı tutuklandı.

 

Edinilen bilgilere göre Hatay İl Jandarma Komutanlığı tarafından 4 ilde de yaşanan faili meçhul hayvan hırsızlığı için 25 Ağustos’ta bir çalışma başlattı. C.B. isimli şüpheli ile diğerlerinin 80 ACP …. plakalı araç ile Osmaniye ve Adana ilinde bulunan yaylalardan hayvan hırsızlığı yapacağı bilgisi elde edilmesi üzerine üç ilin İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekipleri ile birlikte operasyon düzenlendi.

O ARAÇTAN 2’Sİ BÜYÜKBAŞ

7 ÇALINTI HAYVAN ÇIKTI

80 ACP . plakalı aracın Osmaniye Yeşilyurt Mahallesinde yapılan kontrolünde Y.K. isimli şahıs çalınan (2) adet büyük baş ve (5) adet küçük  baş hayvan ile birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Adana/İmamoğlu ilçesinden çalındığı tespit edilen hayvanlar sahiplerine teslim edildi. Örgütlü suçlar kapsamında devam eden faaliyetler sonucunda; Hatay, Osmaniye, Gaziantep ve Antalya İllerinde bulunan H.A., K.A., T.A., M.U., Ş.U., H.U., M.Ö., M.U.ve H.K. isimli (9) şüpheli ise 29 Eylül 2021 günü yakalanarak gözaltına alındı. Şahısların ikametlerinde yapılan aramalar neticesinde (11) kök kenevir bitkisi, (2) Adet araç teybi, (1) adet çalıntı motosiklet, (1) adet vahşi hayvan kovucu ses motoru, (2) adet matkap ve (1) adet LED trafosu ele geçirildi.

Jandarmadaki işlemlerin tamamlanmasının ardından adli makama sevk edilen 6 şüpheli tutuklanarak cezaevine teslim edildi, 3 şüpheli şahıs ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bir yanıt yazın