Kilis Valiliğine ait KESKAD’tan Tırcılara yüzde 60 zam yapıldı

Kilis Valiliği tarafından Kilis eğitim sanat kültür araştırma KESKAD derneği kurularak Öncüpınar sınır kapısı ile Çobanbey sınır kapısından çıkış yapmak isteyen her tırdan 30.79 TL derneğe yardım parasına yüzde 60 zam yapılarak 50 liraya çıkarıldı. Her iki kapıdan günde ortalama 130 yakın tır Suriye’ye geçiş yapıyor.  son günlerde hem motorine gelen zamlar v tırcıların yük bulmakta zorlandıkları bir dönemde KESKAD tarafından yüzde 60’ın üzerinde zam yapılması tırcıların tepkisine neden oldu.

DERNEĞİN YÖNETİM YERİ YİNE AYNI ADRES ÇIKTI

Daha önce Habererk’in gündeme getirdiği “Kilis’ten Suriye’ye hayali şeker ihracatı mı? yapılıyor” başlıklı haberde şirketin adresi Kilis İl Özel İdaresi binası gösterilmişti. Kilis Valiliği tarafından kurulan derneğin adresi de Kilis Özel İdaresi gösterilmiş.

HALEN DERNEKLE İLGİLİ HİÇBİR FAALİYET VE HABER YAPILMADI

Kilis Valiliği tarafından kurulan KESKAD derneği ile ilgili Kilis’te hiçbir faaliyet, etkinlik ve haber yapılmadığı gibi arama motorlarında bulunmadığı ortaya çıktı. Sadece sosyal medya Twitter hesabının açıldığı. Ve buradan bile dernek adına yardım toplandığı ortaya çıktı.

Bir yanıt yazın