Kilis Valiliği Tırcılardan toplanan parayla mimar ve mühendislerin maaşlarını ödemiş

Kilis Valiliği Tırcılardan toplanan parayla mimar ve mühendislerin maaşlarını ödemiş

Kilis Valisi Recep Soytürk, Kilis eğitim sanat kültür araştırma KESKAD derneğine tırcılardan toplanan parayı eğitime harcayacaklarını söyledi ancak yapılan araştırmada 145 işçi çalıştırdıkları ortaya çıktı.

Kilis Valiliği tarafından Kilis eğitim sanat kültür araştırma KESKAD derneği kurularak Öncüpınar sınır kapısı ile Çobanbey sınır kapısından çıkış yapmak isteyen her tırdan 31 TL derneğe yardım parası kesiliyor. Tırtakip.com adresinden sıra alan tır şirketleri aldıkları sıra başına kredi kartıyla 30.79 krş ödeme yaparak direk Kilis Eğitim Sanat Kültür Derneği adı hesabına para aktarmak zorunda kalıyorlar.

DERNEKLE İLGİLİ HİÇBİR FAALİYET VE HABER YAPILMAMIŞ

Kilis Valiliği tarafından kurulan KESKAD derneği ile ilgili Kilis’te hiçbir faaliyet, etkinlik ve haber yapılmadığı gibi arama motorlarında bulunmadığı ortaya çıktı. Sadece sosyal medya Twitter hesabının açıldığı. Ve buradan bile dernek adına yardım toplandığı ortaya çıktı.

VALİLİK EĞİTİME HARCAYACAĞIZ OKUL YAPACAĞIZ DEMİŞTİ

Daha önce ulusal medyada gündeme dernek adı altında vurgun mu? Yapılıyor başlıklı haberinin ardından Kilis Valisi Recep Soytürk yerel medyanın sorması üzerine şuan derneğimizde 4 Milyon lira birikti bu parayı eğitime ve okul yapımına harcağız diye cevap vermişti.

Bir yanıt yazın