Kilis Milletvekili Dal’ın 7 Aralık Kilis’in Kurtuluş mesajı

Kilis’imizin direnişi, milli mücadele tarihimizin en parlak savunmalarından biri olmuştur. 1919 yılında Kilis’i işgal eden Fransız güçlerine karşı halkımız açlık, yokluk ve daha birçok olumsuzluğa rağmen yaklaşık 2 yıl boyunca Fransızlara karşı mücadele etmiştir.

AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal yayınladığı mesajında, İstiklal ve istikbalinden taviz vermeyerek 2 yıl sonunda Fransız güçlerini şehirden çıkartmış ve 7 Aralık 1921 günü Polat Bey, komutasındaki kuvvetlerle birlikte Hükümet Konağındaki Fransız bayrağını indirip şanlı bayrağımızı dalgalandırmıştır.

Şahin Bey, Aslan Bey, Sakıp Bey, İslam Bey, Kartal Bey ve Müslüman Bey gibi isimlerde, bu mücadelede kahramanlıklarıyla ön plana çıkmış bazı isimlerdendir.

Bu şehrin halkı; ülkemiz işgal altındayken milli mücadele ateşini yakan, namusunu, toprağını ve bayrağını savunmak için muhteşem bir direniş destanı yazmış olan, düşmanına karşı korkusuz; dostuna karşı sınırsız bir merhamet sahibidir.

Anadolu’nun her karışında olduğu gibi, Kilis’imizde de verilen eşsiz mücadele sonucunda bu millet, dünyaya özgürlükten vazgeçmeyeceğini bir kez daha göstermiştir.

Kurtuluş günümüzün kutlu olması dileklerimle, şehitlerimize rahmet, gazilerimize minnet duygularımla uzun ömürler diliyorum.

Bir yanıt yazın