Kilis İyi Parti İl başkanı Gündoğmuş; SYDV kömürünü yaz gelince mi? dağıtacaksınız
İYİ Parti Kilis il Başkanı Ağa Gündoğmuş Kilis’te görev yapan Basın mensupları ile sabah kahvaltısında Kabaltı Cafe de bir araya geldi.
Kilis’i ilgilendiren konular üzerinde açıklamalar yapan İYİ Parti Kilis il Başkanı Ağa Gündoğmuş şunları söyledi.
Kömür neden dağıtılmıyor
“Buradan söylemek istiyorum ki Kış ayları bitmeye geldi. Hala Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Dar gelirli aileler için kömür dağıtımını gerçekleştirmedi.
Sayın Valim ve AKP yetkilileri kömür dağıtımı için acaba neyi bekliyorsunuz! Biz haber alıyoruz Kömür trenin üzerinde tıra yüklendi dağıtılacak falan. Neden bir an önce dar gelirli aileler için kömür dağıtılmıyor. Bir an önce kömürün dağıtılması lazım gelmektedir. Kış nerede ise bitmek üzere Kilis’te kış ayı sade 3 ay. Ocak ayının yarısını geçmiş durumdayız. Kış bittiği zaman mı kömür dağıtacaksınız.”
Hani İşsizlik sorunu çözülecekti
Kilis’in işsizlik sorununun çözülmesi konusunda AKP hükümetinin hiç bir şey yapmadığını söyledi
TEKSİL FABRİKASINI KRUCAKTINIZ
“Hani siz fabrika yapan fabrikalar kuracaktınız. 15 bin kişiyi istihdam edecektiniz. Hani nerde siz bunları yaptınız da acaba bizim haberimiz mi yok? Tekstil Kent dediler herhangi bir haber yok. Osb’de istihdamı artıracağız dediler herhangi bir çalışma yok. Kilis Polateli Organize Sanayi bölgesi diyorlar halka yapılmış doğru düzgün bir çalışma yok. Kilis’te işsizlik nasıl önlenecek. AKP 20 yıldan beri Kilis’e ne yaptı ki işsizlik sorununu çözsün. Avrupa Birliği tarafından ilimize yapılan Alaaddin Yavaşça Devlet hastanesi için alınacak 198 kişi için tam 6 bin kişi müracaat etmiş. İşsizliğin Kilis’te ne hale geldiğini buradan görebilirsiniz.
Sınır kapılarımız a-çıl-ma-ya-cak!
Kilis’te sınır kapılarının vatandaşlar için açılmayacağını bir kere daha yineleyen İYİ Parti Kilis il Başkanı açıklamalarını şöyle sürdürdü.
“Bakın sizlere heceleyerek söylüyorum. Kilis’te sınır kapıları vatandaşlarımız için hiç bir şekilde a-çıl-ma-ya-cak diyorum. Kilis’li hemşerilerimiz 500 TL kazanmak için Habur sınır kapısında gidiyor: 2 gün boyunca o ızdırabı çekiyor. oradan getirdiği emtiaları burada satarak geçinimi sağlamaya çalışıyor. halbuki Türkiye’nin en büyük ikinci kapısı Öncüpınar sınır kapısı ile Çobanbey sınır kapısı vatandaşlarımız için kapalı.
Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesaplarından daha sonra da yerel basınımızın manşetleri süsleyen bir haber çıktı. Neydi o haber? 20 güne kadar Çobanbey sınır kapısı Kilisli hemşerilerimiz için çalışmaya başlayacak diye. Hayır! Ben inanmıyorum. Asla bu kapı açılmayacak AKP il başkanı maalesef tribünlere onuyor.
Tekel Suma Fabrikasının yeri hani Okul olacaktı
Tekel Suma fabrikasının yerinin Milli Eğitime devredilmesinden sonra Okul yapılacağı bölgenin hala Okul olmadığını dile getiren Ağa Gündoğmuş;

Bir yanıt yazın