Kahramanmaraş İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde basın toplantısı düzenleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu , ‘Delillendirme faaliyeti tamamlanmadan enkaz kaldırılmıyor.’ dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde basın toplantısı düzenledi. Bakan Soylu’nun sözlerinin satırbaşları:

 

* Binaların yüzde 40’ında hasar tespiti yapıldı.

* Delillendirme faaliyeti tamamlanmadan enkaz kaldırılmıyor.

* Antakya’daki iki konuttan biri yıkık ya da yıkılması gerekiyor.

* Evler bir yılda teslim edilecek.

* Bölgede güvenlik güçlerimizin sayısını 3 katına çıkardık.

* Barınma merkezleri olarak çadırlar kuruldu. Türkiye genelinde 200 bin çadır sevk edildi. Önemli bir bölümü kuruldu. Bir 200 bin çadır daha sevk edilecek

* Salgın hastalık, enfeksiyon gibi bir yayılım söz konusu değil. Hem hastanelerimiz işlem yapıyor hem de aynı zamanda onlarca ekip taramalarına devam etmektedir.

* Bu şehirler sağlam zemin üzerinde yeniden vatandaşlarımız burada yaşayan hemşehrilerimizin şehri olarak hayatiyetine devam edecektir. Binaların nereye yapılacağına dair tespitler tamamlandı.

* Güvenlikle ilgili, asayişle ilgili bir dedikodu aldı başını gitti. Kıymetli vatandaşlarımız, biz Kahramanmaraş’tayız yağma görmedik, Adıyaman’da, Osmaniye’de bir yağma yok. Birkaç münferit olayın dışında başka bir şey söz konusu değil.

* Kentlerimizde hayat devam edecek, spekülasyon yapılmasın.

Bir yanıt yazın