hastaneye girmeye kalkan canlı bomba son anda önlendi

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda danışmanlık hizmeti verilen Suriye’nin Halep kentine bağlı Cerablus kasabasındaki Devlet Hastanesi’nde güvenlik güçlerinin dikkati büyük bir faciayı önledi

Güvenlik güçlerinin hastaneye girmeye çalışan iki kişinin durumundan şüphelenerek yaptıkları üst aramasında, aramasında  1 adet fünye düzenekli canlı bomba yeleği, 1-1,5 Kg civarında TNT ile bu TNT’nin güçlendirilmesinde kullanılan yaklaşık 2 kg. civarında  demir bilye ve bu düzeneğe 1 metre infilaklı fitil ile bağlı (ateşlemeyi sağlamak maksadıyla) 1 adet el bombası fünyesi ele geçirdiler.

Gözaltına alınan zanlılar ile ilgili yapılan araştırmalarda DEAŞ terör örgütü iltisaklı oldukları belirlendi.

Gaziantep Valiliğinden konuyla ilgili yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi

Valiliğimiz koordinasyonunda danışmanlık hizmeti verilen Cerablus’ta; 12.01.2021 günü saat 14:45 sıralarında Cerablus Devlet  Hastanesi girişinde iki erkek şahsın yapılan üst aramasında  1 adet fünye düzenekli canlı bomba yeleği, 1-1,5 Kg civarında TNT ile bu TNT’nin güçlendirilmesinde kullanılan yaklaşık 2 kg. civarında  demir bilye ve bu düzeneğe 1 metre infilaklı fitil ile bağlı (ateşlemeyi sağlamak maksadıyla) 1 adet el bombası fünyesi yakalanmış ve DEAŞ terör örgütü ile iltisaklı olduğu değerlendirilen bu şahıslara yapılan tahlil sonucunda kanlarında yüksek miktarda uyuşturucu madde olduğu tespit edilmiştir. Olay ile ilgili şahıslar gözaltına alınmış ve yerel kolluk birimlerince adli makamlarla gerekli koordinasyon sağlanarak olaya ilişkin tahkikata başlanılmıştır.

Bir yanıt yazın