AFAD, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden sonra hane başı destek ödemeleri ile alakalı açıklamada bulundu. Kimi vatandaşların henüz ödeme almadığı bildirildi

Kahramanmaraş  depremleri sonrasında AFAD hane başı destek  ödemesi başlattı. Konuya dair açıklama geldi. Kimi vatandaşların henüz ödeme almamış oldukları açıklandı. Bahsi geçen konuya dair AFAD yetkililerinden de açıklama geldi. En kısa sürede ödemelerin yapılması için yanlış verilmiş olan bilgilerin düzeltilmesi gerektiği bildirildi.

SADECE DEPREMZEDELER İÇİN

AFAD, meydana gelen bu durumun sebebi olarak kimi hak sahiplerinin banka bilgilerinde hata olduğunu açıkladı. AFAD yetkilileri ödemelerin en kısa zaman içinde yapılması adına çalışmaların devam ettiğini ifade ederken, hak sahiplerinin banka bilgilerini kontrol etmeleri ile doğru bilgileri sağlamaları gerektiğini açıkladı. Bunun yanı sıra da AFAD hane başı destek ödemelerin sadece depremzedeler için olduğunu ve başka bir amaç doğrultusunda kullanılmayacağına dikkat çekti.

10 BİN TL YARDIM

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 11 şehirde meydan gelen depremden sonra acil gereksinimlerin karşılanması adına hane başı destek ödemesi verileceği duyurmuştu. Açıklamada, 10 bin lira yardımın devam edeceği ve ödemelerin hala devam ettiği de bildirildi. Şimdiye kadar hasar tespit ekiplerince yıkık, acil yıkılması lazım, ağır ya da orta hasarlı ile az hasarlı olarak tespiti yapılan 1.506.317 haneye yönelik hane başı destek ödemesinin kesintisiz bir şekilde devam ettiği ve ödemelerin son aşamaya gelmiş olduğu belirtildi.

YAPILMASI GEREKENLER

11 şehirde meydana gelen deprem sonrasında, fiilen ikamet ettikleri halde ikamet adresi farklı olan depremzedelerin mağdur olmaması için çeşitli süreçler olduğu bildirildi. Deprem bölgesinde yaşayan depremzedelerin il ile ilçelerde kurulan AFAD müracaat noktalarına, bölge dışındaki depremzedelerinde il AFAD Müdürlüklerine başvurması gerekli olduğu açıklandı Başvuru sırasında hasarlı konuttu ikamet edildiğini kanıtlayan (su faturası, sabit internet faturası, lojman tahsis belgesi, doğalgaz faturası) sunulması gereklidir. Eğer bu belgelerin temiz yapılmazsa, muhtarlık ile kolluk birimleri aracılığı ile fiilen oturulduğuna dair belge temin edilme imkanı olduğu açıklandı.

Bir yanıt yazın