EYT yasasının yürürlüğe girmesi, en düşük emekli maaşının zamlanması gibi arka arkaya gelen emekli gelişmeleri, gözlerin bankalara çevrilmesine yol açtı. Emeklilere ödenecek olan promosyon ödemelerinde herhangi bir değişiklik olup olmadığı merak edildi. Bu noktada devreye giren Akbank, EYT’lilerin de faydalanabilecekleri yeni bir promosyon kampanyası düzenlemiş olduğunu müjdeleyerek dikkatleri üzerine çekti

Genel çerçevede 5 milyon kişinin emekli olmasına fırsat tanıyacak olan EYT düzenlemesi, 3 Mart tarihinde resmen yasalaştı. Yasanın Resmi Gazete’de yayınlanması ile birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüklerinde asrın yoğunluğu yaşanırken emeklilere yapılacak olan maş ödemeleri de merak konusu oldu. Bu konuda da son  haber hükümet yetkililerinden geldi.

Geçtiğimiz gün Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün ile bir araya gelen ve toplantı çıkışında açıklamalar yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, en düşük emekli maaşını yükseltmek üzere bir alternatif model üzerinde çalıştıklarını belirtti. Bakan Bilgin’in konuşmasının üzerinden çok geçmeden ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan müjdeli haber geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 bin 500 TL olan en düşük emekli maaşının 2 bin TL zamlanarak 7 bin 500 TL’ye yükseltilmiş olduğunu duyurdu.

EYT yasasının yürürlüğe girmesi ve en düşük emekli maaşının artırılmasının ardından gözler bankalara çevrildi. Emekliler için geliştirilmiş olan promosyon kampanyalarında bir değişiklik olup olmadığı merak edilirken beklenen haber Akbank’tan geldi. Özel banka, EYT’lilerin de yararlanabilecekleri yeni bir promosyon kampanyası düzenlemiş olduğunu bildirdi.

7 BİN TL TUTARINDA NAKİT PROMOSYON!

Nisan ayının sonuna kadar maaş hesabını taşıyan ve ilgili hesabın en az 3 yıl boyunca bankada kalacağını taahhüt eden emeklilerin ve mart ayı içerisinde emeklilik başvurularını tamamlamış olan EYT’lilerin promosyon kampanyasından yararlanabileceklerini belirten Akbank, ek ödeme tutarlarını şu şekilde açıkladı:

  • 3 bin 500 TL’ye kadar maaş alan vatandaşlara: 4.200 TL
  • 3.500- 7.499 TL aralığında maaş alan vatandaşlara: 4.850 TL
  • 7.500- 9.999 TL aralığında maaş alan vatandaşlara: 6.250 TL
  • 10 bin TL ve üzeri tutarlarda maaş alan vatandaşlara: 7.000 TL

1500 TL DEĞERİNDE PARA PUANHEDİYESİ!

Akbank tarafından yapılan açıklamaya göre maaş hesabını taşıdıktan sonra Wings veya Axess başvurusu yapan ve başvurusu onaylandıktan sonra ilgili kartı ile her ay en az 1000 TL tutarında harcama yapacağını taahhüt edenlere, 1500 TL değerinde para puan hediyesi tanımlanacak.

Bir yanıt yazın