Dolar 8 TL Aştı

Dolar kuru hafta boyunca yatay hareket ettiği 7.80 seviyesinden haftanın son günü 7.90’a yükseldi. Sabah saatlerinde 8 lirayı aştı. AB’den Türkiye’ye yönelik yaptırım kararı çıkmazken piyasalarda ABD’nin yaptırım ihtimali etkili oluyor

Dolar/TL bir süredir yatay hareket ettiği 7.80 bandından haftanın son günü olan 11 Aralık’ta 10 kuruşluk bir sıçramayla 7.90 seviyesine yükseldi.

Sabah saatlerinde dolar 8 lirayı aştı.

Kur cephesinde uluslararası gelişmeler izlenirken ABD’nin Türkiye’ye ‘her an’ yaptırım uygulayabileceğine dair dış kaynaklı haberler paritedeki artışta etkili oldu.

 

Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi’nde ise Türkiye’ye yönelik yaptırım kararı çıkmadı. Karar, mart ayında yapılacak zirveye ertelendi.

AB, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerini gerekçe göstererek halihazırda iki TPAO yetkilisine yönelik kısıtlayıcı tedbir içeren listeye ekleme yapılmasını kararlaştırdı.

Sonuç bildirgesinde AB’nin Türkiye ile ilişkilerinin geliştirilmesinde stratejik çıkar olduğuna vurgu yapılırken AB liderleri, Türkiye ve Doğu Akdeniz konusunu ABD ile eşgüdüm içerisinde yürütmek istediklerini de ifade etti.

 

Bir yanıt yazın