Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Gülnar İlçe Başkanı Ahmet Barut ve yönetim kurulu üyeleri görevlerinden istifa etti. Barut, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte toplu istifalarına ilişkin ilçe binasında yaptığı açıklamada, koordinatörlük görevine getirilen bir meclis üyesinin Mersin Büyükşehir Belediyesi ile aralarında köprü kurması gerekirken bunu kötüye kullandığı ve kendisini parti üzerinde görerek ilçe örgütü ile bağını kopardığını ileri sürdü. İkaz etmelerine rağmen tavrından vazgeçmediğini iddia eden Barut, “Bu şahıs işe alımlarda da kendi bildiğini yaptı. Hatta ilçe örgütümüzü onlara gitmeyin ben istersem onları görevden aldırırım gibi dedikoduları yayarak partimize ve büyükşehir belediyemizin çalışmalarına zarar vermektedir. Kendisine hizmet için giden vatandaşlara ve muhtarlarımıza olumsuz tepkiler vermesi halk ile partimizin arasını açmaktadır. İşe alımlarda partili olmayan insanlara referans olmakta ve partililerin buna tepki göstermesine neden olmaktadır. Bunun yanında 31 Mart yerel seçimlerinin üzerinden iki yıla yakın bir zaman geçmesine rağmen büyükşehir Gülnar koordinasyon müdürlüğümüzde bir ekip oluşturamayışımız aynı şekilde Gülnar MESKİ şube müdürlüğünde bir ekip oluşturamayışımız, Büyükşehir belediyemizin çalışmalarını olumsuz yönde etkilemektedir” ifadelerini kullandı.

“SORUNLARA İL BAŞKANI VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI TARAFINDAN ÇÖZÜM GETİRİLMEDİ”

Bu durumdan halkın ve partililerin rahatsız olduğunu ve bazen isyan noktasına geldiğini öne süren Barut, “İlçe başkanlığımızla halkımızın arası açılmakta, güven kaybına neden olmaktadır. Büyükşehir belediyemizin çalışmaları örgütle paylaşılmadığından büyükşehir belediyemizin çalışmalarını halka anlatmakta zorluk çekiyoruz. Bu durumu il başkanımıza büyükşehir belediye üst yetkililerine ilettik. Sürekli raporlar halinde iletiyoruz. Sorunlara çözüm bulunması gerektiğini aksi halde partimizin ve büyükşehir belediye başkanımızın zarar göreceğini anlattık. Yaşanılan bu sorunların çözüm noktasında gerek il başkanlığımız, gerekse büyükşehir belediye başkanlığımız tarafından aylardır hiçbir çözüm geliştirilemedi.  Sürekli sorulduğunda ötekileştirilmektedir. Bu durumlar partide ve partililerimizde kontrol edilemez durumlar ortaya çıkarıyor. Artık ilçe örgütümüz bu durumun içinden çıkamaz hale gelmiştir” diye konuştu.

“GÜLNARLI GENÇLERİN HAKKI GASPEDİLDİ!”

İşe alımlarda bütün ilçelerden alımlar yapılırken Gülnar’ın gençlerinin hakları gasp edildiğini öne süren Barut, şunları söyledi: “Gülnar’a yapılan hizmetler engellenmektedir. Bunlar göz ardı edilemez. Son günlerde seçilmiş insanların görevden alınmalarını kabul etmiyoruz, seçimle gelen ilçe başkanları seçimle gitmelidir. Bu durum Cumhuriyet Halk Partililerin vicdanını yaralamıştır. Ayrıca kamuoyunda ilçe başkanlarının görevden alınacağı söylentileri hem ilçe başkanlarımızı hem de kamuoyunu rahatsız etmiştir. Bunu kabul etmiyoruz. Tıkanan bu süreçte Gülnar Cumhuriyet Halk Partili gençlerin önünü açmak ve Gülnar Halkına gelecek hizmetlerin önünü açmak adına yönetim kurulu arkadaşlarımız ile beraber Cumhuriyet Halk Partisi Gülnar ilçe başkanlığından istifa ediyorum.”

Bir yanıt yazın