Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın hizmete açmış olduğu yardım modelleri arasında yer alan evde bakım desteği için sorgulamalar başladı. Vatandaşlar, ilgili destek modeline ilişkin mart ayı ödemelerinin ne zaman yatacağını merak ediyorlar. İşte ayrıntılar…

Ülkemizin sosyal bir devlet olma sorumluluğunu yerine getiren kamu kurumlarından birisi olarak hizmet veren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu kapsamda ihtiyaç sahibi ailelere birçok farklı model aracılığı ile destek vermektedir. Düzenli ve belirli dönemli destek ödemelerinin yanı sıra ihtiyaç sahiplerine ayni yardımlarda da bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2023 yılına girilmesi ile birlikte zamlanan maaşları referans alarak ilgili ödeme ücretlerini güncellemiştir.

Her yardım modeli için farklı kriterler belirleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, evden bakım gören ihtiyaç sahibi vatandaşları da es geçmemektedir. Bu kapsamda “evde bakım desteği” başlığı altında ihtiyaç sahibi vatandaşlara düzenli olarak nakit desteği veren bakanlık, mart ayı ödemelerini ne zaman yatıracağını da açıkladı. Hak sahipleri, ödemelere ilişkin detayları araştırmaya başladı.

EVDE BAKIM DESTEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilmiş olan sosyal yardım modellerinden birisi olarak öne çıkan evde bakım desteği, her ay ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına nakit olarak aktarılmaktadır. Bu kapsamda ödemelerin ne zaman yatacağına ilişkin açıklamalarda bulunan bakanlık, her ay olduğu gibi mart ayında da ayın 15’i itibari ile ödemelerin hesaplara aktarılacak olduğunu belirtmiştir.

EVDE BAKIM DESTEĞİ NE KADAR?

Hak sahiplerinin ikamet ettikleri illere bağlı olarak ayın 15’i ile 31’i arasında hesaplara yatırılan evde bakım desteği, 2023 yılına girilmesi ile birlikte zamlandı. Bakanlık yeni evde bakım desteği tutarını 4 bin 336 TL olarak duyurdu.

Kendi temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayacak fiziki ve maddi yetersizlikte olan ihtiyaç sahiplerini kapsayan evde bakım desteğine, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet veren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile başvuru yapılabilmektedir. Başvurusu onaylanan vatandaşlar, her ay PTT şubeleri aracılığı ile ödemelerini çekebilmektelerdir.

Bir yanıt yazın