6 Şubat günü meydana gelen depremler nedeni ile binası ağır hasar gören depremzedelere Bakanlık tarafından 10 bin lira destek ödemesi veriliyor. Ödemelerini alamayanlar, destek ödemelerinin neden yapılmadığını araştırıyor.

Kahramanmaraş  depremlerin ardından binası ağır hasar alan depremzedelere hane başı 10.000 TL ödeme yapılacağı AFAD  tarafından açıklanmıştı. AFAD tarafından yapılan açıklamalarda şu bilgiler yer almıştı; ‘’Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre; yıkık, acil yıkılacak, ağır hasarlı, orta hasarlı ve az hasarlı olarak tespit edilen konutlara yönelik 10 bin lira tutarındaki hane başı destek ödemeleri yapılmaya başlanmıştır.’’

Yapılan açıklamalara rağmen hala 10 bin lira tutarındaki destek ödemesini alamayan vatandaşların olduğu ve bu vatandaşların da ödemelerin neden alamadığına dair araştırmaları gündeme geldi. Yapılan araştırmalarda ödemelerin neden yatmadığı ve bu durumda nereye başvurulması gerektiği konuları yer aldı.

1 MİLYON 506 BİN 317 HANEYE ÖDEME YAPILDI

AFAD tarafından yapılan açıklamalarda, genel hayata etkili afet bölgesi olarak kabul edilen illerdeki depremzedelerin acil ihtiyaçlarının karşılanması için 10.000 TL tutarındaki hane başı destek ödemelerinin devam ettiği bildirildi. yapılan açıklamalarda bugüne kadar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Hasar Tespit Ekipleri tarafından yıkık, acil yıkılacak, ağır hasarlı, orta hasarlı ve az hasarlı olarak tespit edilen 1 milyon 506 bin 317 haneye yönelik hane başı destek ödemelerinin aralıksız bir şekilde devam ettiğini ve bu konuda son aşamaya gelindiği de belirtildi.

ÖDEMELER NEREYE YATIRILIYOR?

Hane başı destek ödemelerine dair yapılan araştırmalarda, ödemelerin nereye yatırılacağı da merak konusu oldu. yapılan açıklamalarda şu  bilgilere yer verildi; ‘’Afetzedelere, fiilen ikamet ettiği halde ikamet adresi farklı konutta ise halihazırda bulunduğu ilin il AFAD müdürlüğüne başvurmaları, hasarlı konutta ikamet ettiğini kanıtlayan belgeleri (doğalgaz faturası, elektrik faturası, su faturası, sabit internet faturası, lojman tahsis belgesi, kira kontratı) sunmaları, bu belgelerin temin edilmesi durumunda, muhtarlık ve kolluk birimleri aracılığı ile fiilen oturulup oturulmadığına ilişkin düzenlenecek belgeyi temin etmeleri sağlanacaktır. İl AFAD müdürlüklerimizde ikameti kanıtlayıcı evraklar temin edildikten sonra gerekli kontroller yapılarak afetzedelerin T.C kimlik numarası üzerinden Ziraat Bankası’na hane başı destek ödemesi yapılacaktır.’’

Bir yanıt yazın